Ana içeriğe atla

İştah Açıcı Bitkiler ve Çaylar

İştahsızlık her ne kadar önemsiz gözüksede uzun zamanlı iştahsızlıklar bünyeyi oldukça sarsmaktadır. Bu yazımızzda doğal yollarla iştah açıcı bitki ve çayları sizlerle paylaşacağız.

Tarçın

Tarçın iştah açıcılığının yanı sıra sindirim sistemini düzenlemede de oldukça etkili bir besindir. Dilerseniz yemeklerinizde kullanabilir dilerseniz de tarçın çayı olarak tüketebilirsiniz. Tarçın çayının nasıl yapılacağını ve diğer faydalarının bulunduğu "tarçın çayı" adlı yazımıza gitmek için tıklayın.
 
İştah Açıcı Bitkiler ve Çaylar

Acı Biber 
 
  Gerek lezzeti ile gerek yemeklere kattığı tat ile pek çok kişinin olmazsa olmazıdır acı biber. Acı biber kalp sağlığına ve metebolizmaya iyi geldiği gibi iştahı da açmaktadır.

İştah Açıcı Bitkiler ve Çaylar

Sarımsak
 İsterseniz taze olarak isterseniz de turşusunu kurarak sarımsağınızı iştah açmada kullanabilirsiniz.

 Zencefil 
 
Mide bulantılarında karın ağrılarında kullanılan zencefil iştah açıcı olarak da tavsiye edilir. İster çay olarak ister yemeklere katarak kullanabilirsiniz.
İştah Açıcı Bitkiler ve Çaylar
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oraletin Faydaları ve Zararları

Çoğu kişinin çocukluğunda yer edinmiş bir içecek olan oraletin faydalarından ve zararlarından bahsedeceğiz bu yazımızda. Oralet başka bir adı ile renkli çay olarak da bilinmektedir. Ülkemizde herkesin çay içmesi sağlanması ve herkesin çayı sevmesi için çocukluktan itibaren küçüklere çayı sevsinler diye verilmiştir. Farklı meyve aromalı çeşitleri de vardır. Oralet tamamen kimyasal bir madde olup hiçbir faydası ve zararı yok diye bilinmektedir ancak çayı içenlere sorduk ve bize oraletin faydalarını saydılar; 1) Can sıkıntısı giderir. 2) Yorgunluğu alır. 3) Bağırsakları açar. 4) Güç kuvvet verir. 5) Baş ağrısını alır. 6) Kan yapar 7) İnsan üstü güçler verdiği de söylenir. Bu yazı nostarji ve şaka amaçlıdır. 

Tarçın Çayının Faydaları Ve Zararları

Kullanılan en eski baharat ve şifa kaynaklarından biri olan tarçın, tarçın ağacının kabuğundan elde edilmekte ve bütün yani kabuk halinde veya toz şeklinde satılmaktadır. Kabuk tarçın daha el değmemiş olacağından, kabuk tarçın içmek daha sağlıklıdır. Tarçınların kalitesi türlerine göre değişmekte olup 110’den fazla tarçın türü şu ana kadar bulunmuştur. Tarçının tarihte ilk kullanılma nedeni sindirim sistemi bozuklukları ve ishal gidermek olmuştur. Tarih de tarçınla ilgili ilginç diğer bir bilgi ise tarçının bir zamanlar Mısır da altından bile değerli olarak kullanılmasıdır. Tarçının Sağlığa Faydaları Kan şekerini düzenler ve dengede kalmasını sağlar, özellikle çok şeker içeren tatlıların içeriğine biraz tarçın katılması tavsiye edilir. Bu özelliği ile obeziteyi engellemekte ve Tip 2 diyabete karşı kullanılmaktadır. Demir yönünden zengindir, kan yapar. Tarçındaki yüksek kalsiyum içeriği ile kemik ve dişleri sağlamlaştırır. Bağışıklığı kuvvetlendirir. Hastalıktan önce tarçın çayı kullanı

Şişkinliği Ve Gazı Alan Çaylar ve Bitkiler

Özellikle ağır yemeklerden sonra gelen şişkinliği ve gazı almak için faydasını göreceğiniz bitki çaylarını ve bitkileri sizlerle bu yazımızdan paylaşacağız. 1) Potasyum vücuttaki şişkinliği almaya birebirdir. Potasyum miktarı muzda ve kerevizde epey yüksektir. Muzu direk yiyebilirsiniz, kerevizi ise çiğnemek daha iyi gelecektir. 2) Keten toğumu ve brokoli yemek şişkinliği alır ve gazı giderir. 3) Nane çayı şişkinliği ve bulantıyı alması yönüyle epey kullanılan bir çaydır. Naneli limonu da bu konuda kullanabilirsiniz. 4) Zencefil çayı içmek de hazmı kolaylaştırır ve karın şişkinliğini alır. Zencefili direkt olarak da tüketebilirsiniz. 5) Melisa çayı da rahatır, gazı ve şişkinliği alır. Melisa Çayı yazımıza gidip diğer faydaları ve yapılışını öğrenmek için tıklayın.