Ana içeriğe atla

Keçi Boynuzu Kilo Aldırır Mı?

Keçiboynuzu yani hurnup birçok faydası bilinmekle beraber bu faydalarının arasında sindirim sistemini de düzenleme özelliği de bulunmaktadır. Genellikle akdeniz bölgesinde ağaçlarda yetişen keçiboynuzu pekmez, macun, keçiboynuzu çayı ve benzeri şekilde kullanılır. Bazı faydaları olarak güç kuvvet verir, zihni açar ve kan yapar. Detaylı olarak faydalarını öğrenmek isterseniz keçi boynuzunun faydaları adlı yazımızı okuyabilirsiniz.


Keçiboynuzu Pekmezi Kilo Aldırır Mı


Keçiboynuzu kilo almaya tek başına yardımcı değildir ancak keçiboynuzu pekmezi kilo almaya yardımcıdır. İlaç ve bunun gibi yöntemler yerine kilo almak isteyenlerin iştah açıcı ve sindirimi düzenleyici keçi boynuzu pekmezi tüketmesi daha iyi olacaktır. Keçi boynuzu sizi ideal kilonuza ulaştırmakla kalmayıp size gün içinde enerji verip zinde olmanızı da sağlayacaktır. Böylece sağlığınızı kaybetmeden, doğal bir şekilde ideal kilonuza ulaşmış olursunuz.



Ancak tabi ki tamamen sağlıklı olmanız için sadece keçi boynuzu pekmezi yeterli olmayacaktır. Egzersiz, çeşitli düzenli beslenme uygulamaları ve bunlar da işe yaramıyorsa doktor gözüyle bakılmasında daha da fayda olacaktır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oraletin Faydaları ve Zararları

Çoğu kişinin çocukluğunda yer edinmiş bir içecek olan oraletin faydalarından ve zararlarından bahsedeceğiz bu yazımızda. Oralet başka bir adı ile renkli çay olarak da bilinmektedir. Ülkemizde herkesin çay içmesi sağlanması ve herkesin çayı sevmesi için çocukluktan itibaren küçüklere çayı sevsinler diye verilmiştir. Farklı meyve aromalı çeşitleri de vardır. Oralet tamamen kimyasal bir madde olup hiçbir faydası ve zararı yok diye bilinmektedir ancak çayı içenlere sorduk ve bize oraletin faydalarını saydılar; 1) Can sıkıntısı giderir. 2) Yorgunluğu alır. 3) Bağırsakları açar. 4) Güç kuvvet verir. 5) Baş ağrısını alır. 6) Kan yapar 7) İnsan üstü güçler verdiği de söylenir. Bu yazı nostarji ve şaka amaçlıdır. 

Tarçın Çayının Faydaları Ve Zararları

Kullanılan en eski baharat ve şifa kaynaklarından biri olan tarçın, tarçın ağacının kabuğundan elde edilmekte ve bütün yani kabuk halinde veya toz şeklinde satılmaktadır. Kabuk tarçın daha el değmemiş olacağından, kabuk tarçın içmek daha sağlıklıdır. Tarçınların kalitesi türlerine göre değişmekte olup 110’den fazla tarçın türü şu ana kadar bulunmuştur. Tarçının tarihte ilk kullanılma nedeni sindirim sistemi bozuklukları ve ishal gidermek olmuştur. Tarih de tarçınla ilgili ilginç diğer bir bilgi ise tarçının bir zamanlar Mısır da altından bile değerli olarak kullanılmasıdır. Tarçının Sağlığa Faydaları Kan şekerini düzenler ve dengede kalmasını sağlar, özellikle çok şeker içeren tatlıların içeriğine biraz tarçın katılması tavsiye edilir. Bu özelliği ile obeziteyi engellemekte ve Tip 2 diyabete karşı kullanılmaktadır. Demir yönünden zengindir, kan yapar. Tarçındaki yüksek kalsiyum içeriği ile kemik ve dişleri sağlamlaştırır. Bağışıklığı kuvvetlendirir. Hastalıktan önce tarçın çayı kullanı

Şişkinliği Ve Gazı Alan Çaylar ve Bitkiler

Özellikle ağır yemeklerden sonra gelen şişkinliği ve gazı almak için faydasını göreceğiniz bitki çaylarını ve bitkileri sizlerle bu yazımızdan paylaşacağız. 1) Potasyum vücuttaki şişkinliği almaya birebirdir. Potasyum miktarı muzda ve kerevizde epey yüksektir. Muzu direk yiyebilirsiniz, kerevizi ise çiğnemek daha iyi gelecektir. 2) Keten toğumu ve brokoli yemek şişkinliği alır ve gazı giderir. 3) Nane çayı şişkinliği ve bulantıyı alması yönüyle epey kullanılan bir çaydır. Naneli limonu da bu konuda kullanabilirsiniz. 4) Zencefil çayı içmek de hazmı kolaylaştırır ve karın şişkinliğini alır. Zencefili direkt olarak da tüketebilirsiniz. 5) Melisa çayı da rahatır, gazı ve şişkinliği alır. Melisa Çayı yazımıza gidip diğer faydaları ve yapılışını öğrenmek için tıklayın.